Den Haag | Statenkwartier

Anton Corbijn in Den Haag

picture taken at the exhibition of Anton Corbij. You see black-and-white pictures on the wall and people observing.

49 jaar ago

Anton Corbijn in Den Haag

Ter gelegenheid van Anton Corbijn’s 60ste verjaardag, organiseren het Gemeentemuseum Den Haag en het Fotomuseum Den Haag twee exposities met hoogtepunten van zijn werk.

Zwart-wit portretten

In de jaren ’70 en ’80 is Anton Corbijn zijn werk begonnen met zwart-wit foto’s van popartiesten. Hij werd wereldberoemd met deze legendarische werken. Zwart-wit foto’s van kleurrijke persoonlijkheden als Herman Brood, The Rolling Stones en Miles Davis. Hij heeft de cover van Rolling Stone gemaakt en werd bevriend met internationale popsterren. Later heeft hij voor andere persoonlijkheden, technieken en materialen gekozen. Zijn ontwikkeling is nooit opgehouden.

To celebrate Anton Corbijns 60th birthday the Gemeentemuseum and Photo museum in The Hague organize exhibitions about the highlights of his work.

Series

Ik vind zijn A. Somebody serie erg mooi die hij in Strijen gefotografeerd heeft. Tijdens zijn zoektocht naar de aard van zijn obsessie voor muziek, heeft Anton Corbijn zichzelf gefotografeerd in zijn geboortestreek, bij Hollands Diep, verkleed en opgemaakt als pophelden als A. Presley, A. Hendrix en meer van zijn favoriete muziekanten. Sinds toen is Anton Corbijn terug bij het soort fotografie waar hij de meeste affiniteit mee heeft: zwart-wit portretten. Het enige verschil is dat hij zich naast muziekanten, modellen, acteurs etcetera, nu focust op andere artiesten als Ai Wei Wei. Voor mij was dit de meest indrukwekkende serie met grote foto’s en doodnormale scenes.

picture taken at the exhibition of Anton Corbij. You see black-and-white pictures on the wall and people observing.

Tentoonstellingen

In de Hollands Diep tentoonstelling in het Gemeentemuseum kun je genieten van een overzicht van Corbijn’s ontwikkeling van de afgelopen jaren. Je krijgt verschillende series van hem te zien en een beter idee van Corbijn’s ontwikkeling.
De 1-2-3-4 tentoonstelling in het naastgelegen Fotomuseum laat portretreeksen zien die Corbijn heeft gemaakt van popsterren. Je kan denken aan The Rolling Stones, David Bowie en U2. Hier voel je Corbijn’s unieke passie voor muziek en zijn zoektocht naar de mensen achter de musici.

Bekijk deze film voor een kleine indruk van de tentoonstellingen:

Waar: Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag
Buurt: Statenkwartier Den Haag
Website:gemeentemuseum.nl & fotomuseumdenhaag.nl
Entree: Combinatieticket €17
Data: Tot en met 16 August 2015

Wil je meer tips over Den Haag lezen?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!