Lille

Bloempot, het beste restaurant van Lille
Bloempot, het beste restaurant van Lille

Het voorgerecht van een geweldige lunch bij Bloempot in Lille.

49 jaar ago

Bloempot, het beste restaurant van Lille

Een paar weken geleden besloot ik op citytrip naar Lille te gaan. Eén ding stond al vast: ik moest en zou naar Bloempot gaan! Bloempot is een erg populair restaurant in Lille en je moet op tijd reserveren. Voor diegene die hun geluk willen beproeven zijn er ook altijd een aantal tafeltjes beschikbaar die niet gereserveerd kunnen worden ;-), maar zorg dat je er op tijd bent!

bloempot-entree

Hidden Gem in Lille

Aan de rand van het populaire Vieux Lille ligt Bloempot, op loopafstand van de andere highlights van het centrum. Als je voorbij loopt zou je niet denken dat er een restaurant aan het eind van het steegje zit. Alleen het bord op straat verraad eigenlijk haar aanwezigheid. Als je door het kleine en groene steegje loopt komen de heerlijke geuren uit de keuken je al tegemoet.

bloempot-maindish

Heerlijk Eten

Bloempot heeft een vast menu en als je een plekje hebt gevonden komt iemand van het personeel, allemaal gekleed in fancy denim shirts, kort vertellen wat de gerechten van die dag inhouden. Als je graag een wijntje bij het eten wilt krijg je een mooi handgeschreven schriftje met daarin alle keuzes. Zodra je je keuze gemaakt hebt wordt je wijn geserveerd in een mooie decanteerkan die gekoeld wordt in een pot.

bloempot-dessert

De lunch bestond uit drie gangen en ze waren allemaal schitterend opgemaakt, als kleine kunstwerkjes! De kleurrijke gerechten contrasteren erg mooi met de zwarte borden en zorgen voor een geweldig effect. De lokale seizoensproducten smaken net zo heerlijk als ze eruit zien!

bloempot-interior

Bloempots Interieur

Het restaurant ziet er erg stylish uit en doet me denken aan Rotterdam vanwege de industriële en rauwe look. Er is een klein tuintje waar buiten gegeten kan worden en vanuit het restaurant kan je de chefs hard aan het werk zien in hun keuken.

Je merkt aan alles dat het jonge personeel erg gepassioneerd is. Je ziet dat ze erg veel plezier hebben in het runnen van hun restaurant voor het gemixte publiek wat bij hen komt eten. Het interieur, personeel en het eten hebben een ruige kant, maar zijn ook allen kleurrijk en verfijnd. Het totaalplaatje klopt gewoon helemaal! Als je in Lille bent moet je echt naar Bloempot!

bloempot-kitchen

Bloempot Lille

Waar: 22 Rue des Bouchers, Lille
Buurt: Vieux Lille
Website: bloempot.fr

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!