Rotterdam

De rauwe en toch charmante Fenix Food Factory
De rauwe en toch charmante Fenix Food Factory
4 jaar ago

De rauwe en toch charmante Fenix Food Factory

Net zo rauw als Berlijn en zo heerlijk als alleen Rotterdam kan zijn! Bij de Fenix Food Factory kan je regionale groente kopen, maar ook een lekker drankje drinken en genieten van heerlijk eten. Deze verborgen parel in de stad is een beetje rauw, maar heeft absoluut heel veel charme! 

De Food Factory ligt aan de rand van het centrum op Katendrecht. Jaren geleden stond Katendrecht bekend als een wijk vol meisjes van plezier, maar sinds 2010 wordt er vol op gerenoveerd en vernieuwd. De Fenix Food Factory geeft een voormalige loods aan de Rijnhaven een tweede leven door deze om te toveren in een ongepolijst Food Court.

Booij Kaasmakers in de Fenix Food Factory

Speciaalzaken in de Fenix Food Factory

Een groep van zeven ondernemers met veel liefde voor ambachtelijk en vers eten hebben hun droom in vervulling laten gaan en zijn samen de Fenix Food Factory gestart in de voormalige loods Fenix II. De ondernemers en hun specialiteiten zijn: bier van de Kaapse Brouwers, koffie van Stielman Koffiebranders, heerlijk zelfgemaakte kaas van Booij Kaasmakers, zeer smaakvolle lokale vleeswaren van Firma Bijten, de eerste ciderwinkel van Nederland CiderCider en regionale groenten van Rechtstreex. Sinds afgelopen zomer hebben ook de boekenwinkel Bosch & de Jonge en de Goede Vissers zich bij het gezelschap gevoegd.

Naast het shoppen van goede kwaliteit producten die je lekker mee naar huis kan nemen vind ik de Fenix Food Factory ook de ideale plek voor drie andere dingen, namelijk brunch, lunch en borrels na het werk.

Jordy's Bakery in the Fenix Food Factory

Brunch bij de Fenix Food Factory

Iedere zondagochtend is dit een van de beste plekken om te gaan brunchen in Rotterdam. Je kan een houten plank nemen en allerlei lekkere ingrediënten voor jouw ontbijt bij elkaar verzamelen. Op die manier krijg je een idee van al het lekkers dat verkocht wordt en heb je een gevarieerd ontbijt. Denk aan een lekker kopje koffie, vers brood, een sapje, eieren, fruit, melk en zelfgemaakte kaas en vleeswaren. Heel erg populair!

Plateau met vlees en kaas voor lunch bij de Fenix Food Factory

Lunch bij de Fenix Food Factory

Lunch bij de Fenix Food Factory geeft je meer dan genoeg keuze. Jordy’s Bakery heeft heel erg lekkere en betaalbare broodjes. Firma Bijten en Booij Kaasmakers serveren je houten planken met een sneetje rustiek brood en grote variatie aan kazen (met heerlijke chutneys), vleeswaren of een combinatie van de twee. Ik vind vooral de combinatie heerlijk en ze zijn ook lekker om te bestellen als een lekker hapje voordat je gaat eten.

Kaapse Brouwers in de Fenix Food Factory

Borrel na het werk

De Kaapse Brouwers hebben een erg gezellige hoek in de voormalige loods met een houtkachel om je warm te houden in de winter. Ze hebben veel bieren op de tap en helpen je graag in het maken van de juiste keuze! Naast biertjes kan je ook wijn en verschillende limonades bestellen. Wat ik het allerleukst vind is dat je ook de kaas, frietjes of pizza van andere ondernemers kan halen om te eten met je lekkere biertje. De Kaapse Brouwers verkopen ook bierpakketten waar je thuis van kan genieten of die je cadeau kan doen aan een vriend(in).

Het interieur van de Fenix Food Factory

In de grote loods is ook genoeg ruimte voor workshops, proeverijen en evenementen. In het weekend zijn er ook vaak markten waar lokaal geproduceerd voedsel wordt verkocht en naast de in de Fenix Food Factory gevestigde verkopers staan hier ook andere ondernemers uit Rotterdam hun specialiteiten te verkopen. Er is binnen ook genoeg ruimte om te zitten op de tweedehands stoelen en banken, maar wanneer de zon schijnt is het terras aan het water echt de plek om te chillen en te genieten van het spectaculaire uitzicht op de Maas en de skyline van de stad. De Fenix Food Factory is een concept wat eigenlijk iedere zelfrespecterende stad zou moeten hebben!

Het terras van de Fenix Food Factory is een goede plek om lekker wat te drinken of eten wanneer de zon schijnt!

Fenix Food Factory

Waar: Veerlaan 19D, Rotterdam
Buurt: Rotterdam | Katendrecht
Website: Fenix Food Factory

PS: Als je in de buurt bent, kijk dat ook eens bij de andere gezellige zaakjes op het Deliplein zoals de Zeeuwse Meisjes.

Wil je meer tips over Rotterdam?

Openingstijden Fenix Food Factory

Shops

Woensdag > 10.00-19.00
Donderdag > 10.00-19.00
Vrijdag > 10.00-19.00
Zaterdag > 10.00-18.00
Zondag > 12.00-18.00

Proeverijen

Woensdag > 15.00-23.00
Donderdag > 15.00-23.00
Vrijdag > 15.00-23.00
Zaterdag > 12.00-23.00
Zondag > 12.00-23.00

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!