Rotterdam | Kop van Zuid

De Rotterdam

The Rotterdam, a tall building that consists of three tower blocks, located directly on the river Meuse in Rotterdam, The Netherlands.

4 jaar ago

De Rotterdam

Een Hidden Gem is dit grootste gebouw van Nederland eigenlijk niet. Pal aan de zuidkant van de Maas op de Wilhelminapier staat, op een stukje grond dat slechts net zo groot is als een voetbalveld, deze eyecatcher van Rotterdam.

Een plek met een rijke maritieme geschiedenis, aangezien vanaf deze plek tienduizenden Europeanen met de Holland-Amerika Lijn (HAL) naar Amerika zijn vertrokken. Het vlaggenschip dan de HAL heet net als dit gebouw, De Rotterdam. Op de Wilhelminapier vind je tussen alle moderne gebouwen ook het oude hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de HAL.

Verticale Stad

De Rotterdam bestaat uit drie torens van 44 verdiepingen en is 149,1 meter hoog. De glazen gevels zijn transparant en elke verdieping heeft ramen van vloer tot plafond. Het gebouw is ontworpen door het wereldberoemde OMA, van Rem Koolhaas, en wordt de verticale stad genoemd. Dit verwijst naar de verschillende activiteiten die in het gebouw plaatsvinden, waardoor je er in principe 24 uur per dag aangenaam kan verblijven. Het biedt kantoorruimte, woonruimte, winkels, parkeergelegenheid, het nhow hotel en het restaurant HMB met een uitzicht op onder andere de Erasmusbrug en een heerlijk terras.

Rotterdamse Must-See Architectuur

In 2014 plaatste de New York Times de stad Rotterdam in haar top-10 must-sees, vooral om de ‘first-class’ architectuur. Mocht je die architectuur willen bewonderen of van het spectaculaire uitzicht willen genieten breng dan een bezoek aan deze Gem van Rotterdam.

Waar: Wilhelminakade 177, Rotterdam
Buurt: Kop van Zuid | Rotterdam
Website: derotterdam.nl
Rondleidingen: aanmelder.nl/derotterdamtours

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!