Den Haag | Centrum

Indonesische Rijsttafel bij Blauw 070
Indonesische Rijsttafel bij Blauw 070
3 jaar ago

Indonesische Rijsttafel bij Blauw 070

Blauw 070 is een modern Indonesisch restaurant in Den Haag met heerlijke en super smaakvolle gerechten die je niet wilt missen!

Ik kan me nog herinneren dat ik meteen de auto insprong wanneer mijn opa uitlegde dat we Indonesisch eten in Den Haag gingen halen. ‘De enige plek waar je echt Indonesisch eten kan halen in Den Haag’ zei hij altijd. Een groot deel van de bevolking van Den Haag heeft wortels in Indonesië en naast de invloed die dat heeft op een leuke multiculti sfeer in de stad zorgt het ook voor goede Indonesische restaurants. Het restaurant wat je het beste kan bezoeken is Blauw 070.

Lees meer over Blauw 070. Het moderne Indonesische restaurant in Den Haag met heerlijke en rijkelijk gekruide gerechten die je niet wil missen!

Indonesisch eten

Een groot voordeel van dit restaurant is dat het menu je niet te veel keuzestress zal bezorgen. Kies voor de rijsttafel en de tafel komt helemaal vol te staan met allemaal kleine schattige bakjes. De heerlijke geuren komen je tegemoet en je kan van alles proeven! De gerechten zijn allemaal vol van smaak en erg kleurrijk. Er is met vis, vlees en vegetarisch voor ieder wat wils en het eten varieert van zoet tot pittig. Als je nog persoonlijke wensen hebt houdt de keuken daar rekening mee.

De Nasi Goreng met Sambal Goreng Kentang wil je niet missen. En ik hoor je denken: van al het lekkers op tafel zeg je dat ik de rijst niet mag missen?! Jep, mis hem niet want zelfs de rijst is super lekker hier! Ondanks dat ik je aanraad om een volle tafel vol met lekkers te ervaren zijn er ook een aantal gerechten die ik je aan kan raden: Sate Kambing van lamsvlees, Daging Pedas met kaneel als mooie touch en het mango dessert.

Lees meer over Blauw 070. Het moderne Indonesische restaurant in Den Haag met heerlijke en rijkelijk gekruide gerechten die je niet wil missen!

Blauw 070’s interieur

Een van de dingen die je meteen merkt in dit restaurant is de kleur rood (in plaats van blauw) van het interieur. Zoals ze zelf zeggen is de kleur rood gekozen omdat het speels oogt, maar het is tevens de kleur van geluk en vreugde. De naam Blauw 070 zelf is een verwijzing naar de blauwe maaltijd waarmee Nederlanders naar een Indonesische maaltijd verwijzen. De reden voor de kleur rood in plaats van blauw doet er eigenlijk ook niet toe, want het werkt: iedereen heeft het erover wanneer ze binnenkomen en het is iets wat je onthoudt.

Het interieur zelf lijkt niet op de meeste Indonesische restaurants en is erg modern. Zelf vind ik het grote, oude familieportret op de muur midden in het restaurant schitterend. De combinatie geeft je het gevoel van de hedendaagse luxe met het traditionele eten en de passie die daar bij komt kijken.

Gedurende de zomer kan je heerlijk zitten op het terras aan de achterzijde van het restaurant. En ondanks dat er heel veel redenen zijn om heerlijk in dit restaurants te eten, is het ook mogelijk om te bestellen en je heerlijke gerechten thuis te laten bezorgen.

Of je nu iets wilt vieren met familie of vrienden of een heerlijk diner met je lief wilt na een lange werkweek, deze hidden gem is een uitstekende plek om heen te gaan! Selamat Makan!

Lees meer over Blauw 070. Het moderne Indonesische restaurant in Den Haag met heerlijke en rijkelijk gekruide gerechten die je niet wil missen!

Blauw 070

Waar: Javastraat 13, The Hague
Website: blauw070.nl
Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!