Den Haag | Scheveningen

Pop-Up Restaurant Zeevlam
Pop-Up Restaurant Zeevlam

Picture of table rows and people having dinner at Pop-up restaurant Zeevlam in Scheveningen, The Hague

49 jaar ago

Pop-Up Restaurant Zeevlam

Scheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Jaarlijks wordt het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op de veiling van Scheveningen bij opbod verkocht. Sinds deze winter heeft het leuke pop-up restaurant Zeevlam zich ook in dit veilinggebouw gevestigd.

Zeevlam gaat door

Zeevlam is een initiatief van Sander Beekink die in de zomermaanden achter de pannen staat op het strand. Afgelopen winter lonkte de keuken en heeft hij in zijn vrije maanden op vrijdag- en zaterdagavond met verse vis gekookt voor het pop-up restaurant. Dit bleek zo’n groot succes dat, ondanks dat de strandtenten op dit moment weer volop in gebruik zijn, Zeevlam lekker doorgaat met wisselende chef-koks.

picture of the location with table rows and people

Bijzondere Locatie

Wat doordeweeks de kantine voor de veiling is, wordt in het weekend omgetoverd tot restaurant Zeevlam. Het heeft een grote glazen wand van 10 meter hoog die je een schitterend uitzicht geeft over de haven met binnenlopende plezierjachten, de reddingsbrigade en natuurlijk de Scheveningse vloot. In de grote industrieel ogende zaal die met paarse verlichting en bloemen toch gezellig aangekleed is, staan grote rijen tafels gedekt klaar. Alle gasten mogen aanschuiven, net als bij de ‘noctures’ in Frankrijk.

plate with ceviche

Menu

Borden worden erg mooi opgemaakt, het personeel is persoonlijk en, niet geheel onbelangrijk, het eten verrassend en heerlijk! Bij ons stonden ceviche, lamsstoof en pindakaasmousse op het menu. Er wordt zonder kaart gewerkt en het 4-gangen menu van seizoens- en regionale producten is elke keer weer anders, maar bevat door de locatie de meest verse vis ever!

De avond begint om ongeveer 19:00 uur en is uitsluitend via reservering te bezoeken!

Waar: Visafslagweg 1, Scheveningen
Buurt: Scheveningen, Den Haag
Website: kantinevisafslag.nl/pop-restaurant-zeevlam

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!