Den Haag | Scheveningen

Zeevlam: Dineren In de Visafslag van Scheveningen
Zeevlam: Dineren In de Visafslag van Scheveningen
49 jaar ago

Zeevlam: Dineren In de Visafslag van Scheveningen

Afgelopen weekend is één van mijn favoriete visrestaurants, Zeevlam in Scheveningen, weer geopend voor een gloednieuw seizoen. Zeevlam maakt gebruik van het gebouw van de visafslag in Scheveningen en je kan hier een fantastisch goed diner nuttigen op deze bijzondere locatie die uitkijkt over de haven.

Visrestaurant Zeevlam in de visafslag van Scheveningen is een fantastische restaurant met een leuk concept dat jullie vis liefhebbers niet mogen missen!

Zeevlam’s chefs

Met verschillende namen door het seizoen heen is altijd een verrassing wie de chef van de avond is, tenzij je op internet gluurt natuurlijk. Deze maand kan je genieten van de kookkunsten van Justin Brown. Een Britse chef die tot Best Pub Chef van 2011 is benoemd en met niemand minder dan Jamie Oliver heeft samengewerkt in restaurant Montes Knightsbridge.

Visrestaurant Zeevlam in de visafslag van Scheveningen is een fantastische restaurant met een leuk concept dat jullie vis liefhebbers niet mogen missen!

Zeevlam’s Menu

Het Scheveningse restaurant serveert het ‘menu du marché’. Een door de chef samengesteld menu gebaseerd op de beschikbaarheid van seizoensgebonden ingredienten. Ons menu begon met brood en boter, gevolgd door een heerlijke vissoep. De bouillon was zelf getrokken en de stukjes vis in de soep waren heerlijk. De derde gang was een diep bord vol met Nederlandse mosselen gekookt in bier met kruiden en uien. Deze mossels waren erg zacht en het bier gaf een lekkere twist aan het gerecht. Het hoofdgerecht bestond uit kabeljauw uit de oven ter grote van een biefstuk en werd geserveerd met zeekraal, wilde paddestoelen en venkel. De kabeljauw was werkelijk fantastisch: wow wat is deze chef goed! En ook de combinatie van verschillende groentes was een succes. Na het hoofdgerecht had ik het gevoel dat er geen ruimte meer over was voor een dessert, tot ik het onder ogen kreeg: met honing geglaceerde vijgen, vanilleijs en witte chocolade vlokken!

Visrestaurant Zeevlam in de visafslag van Scheveningen is een fantastische restaurant met een leuk concept dat jullie vis liefhebbers niet mogen missen!

Wat is er nieuw bij Zeevlam

In mijn vorige blogpost over Zeevlam bescheef ik al de spectaculaire en bijzondere locatie van het restaurant. Deze keer hingen er ook grote witte ballonnen boven de zaal wat een intieme sfeer creëerde. Tijdens je bezoek zal je genieten van een heerlijk 4-gangen menu aan lange tafels waar alle gasten aanschuiven. En hoewel de gemeente grootse plannen heeft met de locatie, probeert Zeevlam hun restaurant en het gebouw te behouden. Daarom vragen ze elk gezelschap om een kleine donatie (laten we zeggen €2, dus niets om over te zeuren) of voor een lidmaatschap van een jaar te kiezen en dan ontvang je in ruil voor €5 een fles wijn en veel dankbaarheid!

Het is fijn dat Zeevlam weer open is en het is absoluut een restaurant dat jullie visliefhebbers niet mogen missen! Op vrijdag- en zaterdagavond word je rond 19:00 uur verwacht.

Zeevlam

Waar: Visafslagweg 1, Scheveningen
Buurt: Den Haag | Scheveningen
Website: vriendenvandevisafslag.nl/data-zeevlam

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!