Gems

Weekend Tips 13, 14 & 15 November
Weekend Tips 13, 14 & 15 November
3 jaar ago

Weekend Tips 13, 14 & 15 November

Sinterklaas komt dit weekend weer aan in ons land, dus als je van plan bent om dit weekend Rotterdam of Den Haag in te gaan, zorg dan dat je een glimp van de Goedheiligman opvangt! Er is ook genoeg te doen dit weekend om helemaal in de winterstemming te komen met een Kerstmarkt in Rotterdam en de opening van de schaatsbaan in Scheveningen. Ik ben benieuwd naar wat jullie van plan zijn, dus laat het even weten via Facebook. Veel plezier!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Wil je graag in de stemming komen voor de decembermaand? Ga dan even een kijkje nemen bij de Noorse Kerstmarkt in Rotterdam dit weekend. Probeer het heerlijke Smørrebrød en scoor zo’n gave Noorse wintertrui!

Het Internationale Whisky Festival is een driedaags evenement dit weekend in de Grote Kerk in Den Haag. Proef de vele verschillende en bijzondere drams die aan worden geboden op dit festival. Geniet van alle uiteenlopende smaken in een relaxte omgeving met live muziek en lekkere hapjes of bezoek een van de workshops.

Je mini is waarschijnlijk al een paar dagen druk door het huis aan het springen en telt de dagen totdat zaterdag eindelijk Sinterklaas weer aankomt in Nederland. Je kan de spectaculaire aankomst, met veel snoep en liedjes, zowel in Rotterdam als Scheveningen bezoeken dit weekend. En vergeet ook niet om een bezoek aan de Van Delft te brengen voor heerlijke pepernoten in wel 50 verschillende smaken!

Na het grote succes in Amsterdam kan je dit weekend ook genieten van de Virtual Reality Pop-up Cinema op zaterdagavond bij de Pier in Scheveningen. Vergeet het grote scherm, de bioscoopstoelen en de luidruchtige mensen om je heen en ervaar je eigen realiteit in 360 graden. Elke film duurt ongeveer 30 minuten en er zijn genoeg leuke barretjes of restaurantjes waar je wat kan drinken of eten na de film.

Zondag is de start van het schaatsseizoen in Scheveningen met de opening van de schaatsbaan voor het Kurhaus. Verbeter je techniek op de 600m2 grote baan en/of geniet van een lekkere warme chocomelk of glühwein in de buurt van de baan. Een bezoek aan de schaatsbaan is ook goed te combineren met een bezoek aan de Pier of bioscoop en is dus eventueel ook een ideaal uitje met je mini. De baan is open tot en met 17 januari 2016.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porcelein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!