Gems

Weekend Tips 16, 17 & 18 Oktober
Weekend Tips 16, 17 & 18 Oktober
49 jaar ago

Weekend Tips 16, 17 & 18 Oktober

Dit weekend staan er niet heel veel activiteiten op het programma, maar je moet zeker de Popronde in Den Haag checken of langsgaan bij de Oogstmarkt in Rotterdam! Of check natuurlijk de twee nieuwe museumtips. Laat me weten wat je van plan bent via Facebook. Have fun!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Dit weekend is er het Street Art Festival in Den Haag, pal voor Madurodam. Het festival focust zich dit jaar op kinderen die niet zo snel in aanraking komen met kunst en cultuur, om wat voor reden dan ook. Street Art biedt hier juist de mogelijkheid toe omdat het een erg toegankelijke en vermakelijke kunstvorm is. Bovendien is het gebaseerd op iets wat ieder kind doet: stoepkrijten! Tijdens het festival zie je verschillende internationale kunstenaars aan het werk en kunnen bezoekers zelf ook aan de slag met het theme ‘Nederland en Water’. Oh en vergeet ook niet om je mini’s op de foto te zetten met de kunstwerken. De kunst is nog te bekijken tot het eind van dit jaar!

Zaterdag zal er weer een Oogstmarkt worden georganiseerd in Rotterdam met regionale- en seizoensproducten. Deze markt heeft een goede sfeer met muziek, een terras en heerlijk vers eten. Ik vind het altijd leuk om de gepassioneerde verhalen van de verkopers te horen over hun producten. Het is dus tijd om je koelkast weer te vullen met liefdevol eten! De locatie is Heemraadsplein in Rotterdam, van 10:00 tot 17:00 uur.

De Popronde is het grootste reizende festival van Nederland en op Zaterdag strijkt het festival neer in Den Haag! Een grote groep vol getalenteerde artiesten zullen laten zien wat ze waard zien op veel verschillende locaties in de stad. Zorg dat je in ieder geval All The King’s Daughters meepakt bij Hoender en Hop om 00:15 uur!

Deze maand zijn de eerste druiven geoogst bij de Stadswijngaard in Den Haag. Hier kunnen mensen hun eigen stukje grond huren om druiven te verbouwen en uiteindelijk hun eigen wijn te maken. Op Zondag en Maandag kan je een tweedaagse cursus volgen over de productie van wijn. Op zondag worden de druiven gekneusd en op maandag wordt het sap eruit geperst. Je kan je hier opgeven.

Afgelopen Zaterdag ging de Japanse Tuin weer open in Den Haag voor korte tijd, namelijk tot 25 oktober. De tuin is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Lees meer over de Japanse Tuin in deze blogpost en ik kan je zeker aanraden om de tuin snel met mooi weer te bezoeken!.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Het Museum Rotterdam heeft een buitengewone tentoonstelling: De Aanval – Mei 1940, Vijf dagen strijd om Rotterdam. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nazi Duitsland Nederland binnenviel. Van 10 tot en met 14 mei 1940 was Rotterdam het toneel van gevechten om de controle van de stad en haar strategische bruggen. Een ongelofelijk verhaal dat uiteindelijk leidde tot het vernietigende bombardement van de binnenstad door de Luftwaffe. Deze memorabele dagen komen weer tot leven in de voormalige RDM Onderzeebootloods bij Heijplaat. De blogpost over deze tentoonstelling en de boottocht er naartoe staat online en ik kan een bezoek van harte aanraden!

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porcelein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!