Gems

Weekend Tips 2, 3 & 4 Oktober
Weekend Tips 2, 3 & 4 Oktober
49 jaar ago

Weekend Tips 2, 3 & 4 Oktober

Hallo oktober! Dit weekend gaat de nieuwe maand goed van start met een perfecte weersvoorspelling en gezellige evenementen. Nog maar een paar uurtjes werken voordat je hiervan kan gaan genieten! Laat je me op Facebook weten wat jouw plannen zijn? Enjoy!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Heb je de gerenoveerde Pier in Scheveningen al bewonderd? Zo niet, pak dan dit weekend je kans wanneer er ook een Salt Market georganiseerd wordt. Er zullen kraampjes zijn met creatieve spulletjes en muziek van Espresso Records die ook vinyl verkopen. En je mini’s kunnen zich naar hartelust laten schminken als hun superheld. Lekker om te combineren met een herfstwandeling over het strand.

Rotterdam scoort goed in de internationale top-lijstjes en ze zijn hard aan het werk voor de volgende ambitie: culinaire wereldstad! Ik moet zeggen dat we niet om de vele culinaire pareltjes die de stad rijk is heen kunnen en het Rauwkost Culinaire Festival van dit weekend is de kers op de foodietaart. Rotterdam’s meest aansprekende chefs bereiden hun signature dishes in geïmproviseerde keukens temidden van het publiek. Brouwers en sommeliers voorzien je van bijpassende dranken en kunnen je er alles over vertellen. Samen met inspirerende workshops, lezingen, proeverijen, demo’s, muziek en meer klinkt dit als een evenement dat je niet wil missen!

Twee weken geleden heb ik je alles verteld over de heerlijke pop-up pepernotenwinkel die Den Haag rijk is:  de Pepernotenfabriek van Van Delft op de Denneweg. Goed nieuws voor Rotterdammers, sinds 1 oktober opent er nog een hemelse winkel met pepernoten in 50 soorten en maten in de Markthal! Raden waar jij dit weekend te vinden bent?!

Tijdens Open Ateliers Den Haag op zaterdag en zondag openen de galleries in het centrum van Den Haag haar deuren. Meer dan 65 designers zijn erg enthousiast om hun werk te tonen, er over te vertellen en te verkopen. Je kan de kunstenaars aan het werk zien en enkele workshops volgen.

Zaterdag zal er weer een Oogstmarkt worden georganiseerd in Rotterdam met regionale- en seizoensproducten. Deze markt heeft een goede sfeer met muziek, een terras en heerlijk vers eten. Ik vind het altijd leuk om de gepassioneerde verhalen van de verkopers te horen over hun producten. Het is dus tijd om je koelkast weer te vullen met liefdevol eten! De locatie is Noordplein in Rotterdam, van 10:00 tot 17:00 uur.

Waan je zondag weer op vakantie in Frankrijk bij Marché Royal in het authentieke winkelgebied Hofkwartier in Den Haag. De focus zal liggen op mode, (Franse) lekkernijen en handgemaakte accessoires. Ook is er een tentoonstelling zijn van Franse oldtimers. Maar een Franse markt zou een Franse markt niet zijn zonder chansons, mime en karikatuur tekenaars. So let’s go and ‘jouir’!

Deze zondag wordt er in de hippe wijk en winkelgebied Zeeheldenkwartier het Pure Buren evenement georganiseerd. Eerdere lokale marktjes hebben al aangetoont erg populair te zijn in deze mooie buurt. De focus zal liggen op creatieve, unieke en natuurlijk home made producten van zowel de lokale ondernemers als ambachtelijke ondernemers geselecteerd door de organisatie. Maar er zal ook live muziek zijn en terrasjes in de zon!

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Het Museum Rotterdam heeft een buitengewone tentoonstelling: De Aanval – Mei 1940, Vijf dagen strijd om Rotterdam. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nazi Duitsland Nederland binnenviel. Van 10 tot en met 14 mei 1940 was Rotterdam het toneel van gevechten om de controle van de stad en haar strategische bruggen. Een ongelofelijk verhaal dat uiteindelijk leidde tot het vernietigende bombardement van de binnenstad door de Luftwaffe. Deze memorabele dagen komen weer tot leven in de voormalige RDM Onderzeebootloods bij Heijplaat. De blogpost over deze tentoonstelling en de boottocht er naartoe staat online en ik kan een bezoek van harte aanraden!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!