Gems

Weekend Tips 20, 21 & 22 November
Weekend Tips 20, 21 & 22 November
3 jaar ago

Weekend Tips 20, 21 & 22 November

De temperatuur gaat langzaam weer naar beneden en Sinterklaas is vorig weekend weer in Nederland aangekomen. Dat betekent dat het echt tijd is voor de winter en wellicht ben je dit weekend erg druk met inkopen voor de feestdagen, maar je moet echt niet vergeten even te kijken naar de leuke evenementen dit weekend! Ik ben benieuwd naar wat jullie van plan zijn, dus laat het even weten via Facebook. Veel plezier!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Op donderdag 19 november om 19:19 uur opent de Fenix Food Market, de pop-up winkel van de Fenix Food Factory op de Karel Doormanstraat 370 in Rotterdam. Hier vind je alle ambachtelijke producten die je gewend bent van alle ondernemingen die gevestigd zijn in de hal op Katendrecht. Vanaf donderdagavond is de pop-up winkel van dinsdag t/m zondag geopend.

Bier met een vleugje kattekruid, dat kan je vrijdag gaan proeven bij Kompaan tijdens Birrificio Lambrate Tap Take Over & Launch Collaboration! Kompaan is een samenwerking gestart met de Italiaanse brouwers Birrificio Lambrate en zij zijn op zoek gegaan naar een bijzonder, lokaal kruid wat voor een mooie smaak zou zorgen. Ze omschrijven het zelf als een lekker en knapperig biertje, maar dat kan je natuurlijk het beste zelf beoordelen. Vrijdag is je kans bij Kompaan aan de Saturnusstraat 55 in Den Haag!

Dit weekend is het tijd voor de vintage sale “Uit de kast van…” georganiseerd door SHPPR x BonBonOnTheBlock in Den Haag op de Papestraat 11. En bij deze sale koop je letterlijk uit de kast van een (on)bekende, want iedereen heeft de kans gehad om haar kleding in te leveren die verkocht zal worden dit weekend. De kleding is door SHPPR x BBOTB geprijsd en geselecteerd zodat iedereen kans maakt om wat te verkopen. De kans dus om een leuke outfit te scoren dit weekend!

Vorige week zondag is de schaatsbaan in Scheveningen voor het Kurhaus weer open gegaan. Verbeter dit weekend je techniek op de 600m2 grote baan en/of geniet van een lekkere warme chocomelk of glühwein in de buurt van de baan. Een bezoek aan de schaatsbaan is ook goed te combineren met een bezoek aan de Pier of bioscoop en is dus eventueel ook een ideaal uitje met je mini. De baan is open tot en met 17 januari 2016.

Zaterdag vindt weer de jaarlijkse Kurhaus Beach Classic Scheveningen plaats, een fietswedstrijd over het strand in de richting van Katwijk en Noordwijk. Voor de sportievelingen de kans om zichzelf te testen door met de wedstrijd mee te doen en de afstand van 25 of 40 kilometer te fietsen. Voor de wat minder sportieven ook een leuke gelegenheid om de fietsers aan te moedigen en aan het strand gezellig wat te drinken.

Deze zondag is het weer tijd voor de Swan Market die opnieuw plaatsvindt op de unieke, UNESCO Werelderfgoed locatie in de vorm van de Van Nellefabriek in Rotterdam. De Swan Market is een creatieve lifestylemarkt waar je allerlei mooie kleine dingen kan kopen. Denk aan met de hand gemaakte sieraden, accessoires voor thuis, kinderspulletjes, kleding, tassen en heel veel leuke vintage spullen. Deze markt biedt webshopeigenaars de gelegenheid om hun originele en soms zelfgemaakte spullen aan een groot publiek tentoon te stellen. Naast de markt zullen er ook food trucks en is er live muziek, een luchtkasteel en heel veel lekker eten! Entree is €2,- en het is gratis voor kinderen en opa en oma.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederlandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porselein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!