Gems

Weekend Tips 23, 24 & 25 Oktober
Weekend Tips 23, 24 & 25 Oktober
49 jaar ago

Weekend Tips 23, 24 & 25 Oktober

Weer een grote lijst met tips dit weekend! Wat te denken bijvoorbeeld van surfen in eind oktober?! Daarnaast kan je dit weekend ook heerlijk naar het park gaan en ervoor zorgen dat je de Japanse Tuin nog bezoekt tijdens het laatste weekend dat de tuin open is. Laat even weten wat je van plan bent dit weekend via Facebook. Have fun!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Het is herfstvakantie voor de mini’s, wat betekent dat er dit weekend weer veel activiteiten op het programma staan zoals het internationale kunstfestival De Betovering voor kinderen van 2 tot 12 jaar oud. Lach en laat jezelf verrassen tijdens een theater- of dansvoorstelling, daag jezelf uit en neem deel aan de leuke workshops en nog veel, veel meer! Het programma biedt zo’n 400 acts, zowel nationaal als internationaal  in de grote en kleine theaters, musea en bibliotheken.

Dit weekend is je laatste kans van het jaar om de Japanse Tuin in Den Haag te bezoeken. Hij is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Je kan meer over de tuin lezen in deze blogpost en mijn tip is om met mooi weer langs te gaan en vergeet vooral je camera niet voor de sprookjesachtige plaatjes.

Surf’s up dit weekend! In Scheveningen kun je gaan kijken bij de finales van het Fruit to Go Funsporttour. Er zijn Nederlandse Kampioenschappen voor het Windsurfen en Kitesurfen. De strijd is nog erg spannend dus dat moet dit weekend voor een interessante wedstrijd zorgen!

Dit weekend is er weer een Home Made Market bij de recentelijk gerenoveerde Pier in Scheveningen. Het concept heeft zichzelf al vaker bewezen en bij deze nieuwe hotspot zal dat niet anders zijn. De focus zal liggen op creatieve, unieke en natuurlijk home made producten. Er zal daarnaast ook live muziek zijn en activiteiten voor kinderen, genieten dus!

Zorg dat je Out Of Office bent deze vrijdag en zorg dat je klaar bent voor dit festival op de Grote Markt in Den Haag. Het plein zal omgetoverd worden in een festival terrein met barretjes, picnictafels, food trucks en muziek. Daar bovenop zijn er allerlei activiteiten: een pub quiz, een Granny’s dinner, silent disco, een bierproeverij en meer. Het Out Of Office Festival start ’s middags al en duurt tot in de kleine uurtje van de nacht met een afterparty.

Wie had gedacht dat er een feest gegeven zou worden in een overheidsgebouw in Den Haag?! Nou, deze vrijdag gaat het gebeuren! Ontmoet nieuwe mensen die ervan houden om over de hele wereld te feesten. Iedereen is welkom: van feestgangers van Ibiza tot diplomaten en zakenmannen. After Supper begint al vroeg en rustig met een evening drink gevolgd door een fantastische clubavond waar je het leven gaat vieren!

Zaterdag ga je feesten met je vrienden! 35 & Still Alive is georganiseerd voor iedereen die houdt van De Jeugd van Tegenwoordig, maar liever niet de hele avond tussen de jeugd van tegenwoordig staat te feesten. Het feest in Rotown is speciaal georganiseerd voor 30+ en iedereen die zich 30+ voelt. Verwacht geen avond vol Spice Girls, 3T of T-Spoon, je krijgt gewoon hedendaagse hits en die van de vorige decennia voorgeschoteld. Laat de mini’s thuis voor een keer en beweeg die heupen!

Deze zondag is het tijd voor de eerste Swan Market van het seizoen die binnen plaatsvindt en ook dit jaar is de locatie UNESCO Werelderfgoed in de vorm van de Van Nellefabriek in Rotterdam. De Swan Market is een creatieve lifestylemarkt waar je allerlei mooie kleine dingen kan kopen. Denk aan met de hand gemaakte sieraden, accessoires voor thuis, kinderspulletjes, kleding, tassen en heel veel leuke vintage spullen. Deze markt biedt webshopeigenaars de gelegenheid om hun originele en soms zelfgemaakte spullen aan een groot publiek tentoon te stellen. Naast de markt zullen er ook food trucks en is er live muziek, een luchtkasteel en heel veel lekker eten! Entree is €2,- en het is gratis voor kinderen en opa en oma.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Het Museum Rotterdam heeft een buitengewone tentoonstelling: De Aanval – Mei 1940, Vijf dagen strijd om Rotterdam. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nazi Duitsland Nederland binnenviel. Van 10 tot en met 14 mei 1940 was Rotterdam het toneel van gevechten om de controle van de stad en haar strategische bruggen. Een ongelofelijk verhaal dat uiteindelijk leidde tot het vernietigende bombardement van de binnenstad door de Luftwaffe. Deze memorabele dagen komen weer tot leven in de voormalige RDM Onderzeebootloods bij Heijplaat. De blogpost over deze tentoonstelling en de boottocht er naartoe staat online en ik kan een bezoek van harte aanraden!

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porcelein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!