Gems

Weekend Tips 27, 28 & 29 November
Weekend Tips 27, 28 & 29 November
3 jaar ago

Weekend Tips 27, 28 & 29 November

Dit weekend is het laatste weekend voor het heerlijk avondje en dus de hoogste tijd om de laatste inkopen te doen! Iedere binnenstad is hierdoor extra gezellig, met mooie lampjes, veel mensen op straat en leuke tentjes om even lekker bij te komen. Heerlijk! Neem een kijkje bij Van Delft in Den Haag (of in de Markthal in Rotterdam!), Keet in Rotterdam, COLLECTIV. in Den Haag of Klup Kollektief in Rotterdam. Verder is er ook nog genoeg te doen dus neem snel een kijkje in de rest van de weekend guide!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Dit weekend is Scheveningen weer het toneel van de Red Bull Knock Out! Het strand van Scheveningen transformeert zaterdag en zondag tot het parcours voor de grootste en zwaarste strandrace ter wereld. Het beloofd een een groot spektakel te worden! Zaterdag zijn er 4 kwalificatie heats en het gaat om 09:00 uur al van start tot 15:00 uur. Op zondag begint de halve finale 13:00 uur en start de finale om 14:45 uur!

Zaterdag is er weer een Biologische braderie in Kijkduin. Ideaal om je koelkast weer te vullen met eerlijke en gezonde producten. Maar deze braderie heeft meer te bieden; vers gerookte vis, lokale honing, natuurlijke zeep, schapenvachten en alles wat je nodig hebt voor een ecologische tuin. Ideaal voor cadeautjes en duurzame producten. Van 11:00 tot 17:00 uur op de boulevard van Kijkduin.

Cameretten bestaat 50 jaar en de talentvolle cabaretiers zijn dit weekend te bewonderen in het Oude en Nieuwe Luxor. Veel bekende cabaretiers hebben op de planken gestaan met Cameretten, bekende namen zoals Paul de Leeuw, Marc Marie Huijbregts en Plien & Bianca. Op vrijdag kan je genieten van Onno Innemee en Kees Torn en op zaterdag ga je naar een show van Guido Weijers en na afloop maakt The Kik er nog een feestje!

De Doelen in Rotterdam is dit weekend het toneel van het intieme indoor Songbird Festival! Op zaterdag en zondag zijn er zes zalen gevuld met een mooie lijst aan artiesten. Namen als Jett Rebel, Gavin Degraw, Kensington en Douwe Bob zijn van de partij samen met nog meer singer songwriters. Kaarten starten vanaf €35 en zijn hier te verkrijgen.

Voor alle liefhebbers van theater is er dit weekend het Jonge Harten Festival in Rotterdam. Verschillende theatermakers reizen af van Groningen naar Rotterdam voor een mooie programma. Op vrijdag kan je twee voorstellingen bezoeken in het Maaspodium en op zaterdag worden er vier voorstellingen gespeeld in de Rotterdamse Schouwburg.

Twee weken geleden is de schaatsbaan in Scheveningen voor het Kurhaus weer open gegaan. Verbeter dit weekend je techniek op de 600m2 grote baan en/of geniet van een lekkere warme chocomelk of glühwein in de buurt van de baan. Een bezoek aan de schaatsbaan is ook goed te combineren met een bezoek aan de Pier of bioscoop en is dus eventueel ook een ideaal uitje met je mini. De baan is open tot en met 17 januari 2016.

Voor wie naast de aankopen voor de feestdagen nog tijd heeft om ook naar kleding te kijken kan langsgaan in Rotterdam bij de Sample Sale Street Style. De sample sale is dit weekend op vrijdag en zaterdag waar je merkkleding voor zowel mannen als vrouwen kan vinden voor scherpe prijzen! Deze editie zal speciaal in het teken staan van winterjassen, overhemden en sweaters. De sale is te vinden op de Keilestraat 9 in Rotterdam.

Er zijn dit weekend ook heel veel verschillende Sinterklaas activiteiten te doen. Heel veel te doen dit weekend met je mini’s! In Rotterdam ga je bijvoorbeeld naar de Pietenschool in de Bibliotheek Feijenoord, de Sinterklaas muziekvoorstelling in Theater Walhalla of naar Ramon en het Paard van Sinterklaas in LantarenVenster. En in Den Haag kan je naar de Sinterklaasvoorstelling Nooit Meer Pepernoten?! in de Nieuwe Regentes of naar Ramon en het Paard van Sinterklaas in het Filmhuis.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederlandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porselein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!