Gems

Weekend Tips 30, 31 Oktober & 1 November
Weekend Tips 30, 31 Oktober & 1 November
49 jaar ago

Weekend Tips 30, 31 Oktober & 1 November

Hebben jullie ook zo’n zin in het weekend? Ik in ieder geval wel! Naast de leuke activiteiten die er zijn zal ik dit weekend ook nog de laatste hand leggen aan het nieuwe design van de website. Ik ben ook benieuwd naar wat jullie van plan zijn dus laat het even weten via Facebook. Veel plezier!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Dit weekend kunnen je mini’s helemaal uit hun dak gaan op een foodtruckfestival dat speciaal voor hen is georganiseerd! Op het Lekkerbekjes Food Festival draait het allemaal om de kids. In een gezellige setting vol foodtrucks kunnen jij en je kinderen het verhaal achter alle producten horen die worden verkocht. En naast het lekkere eten zijn er nog veel activiteiten zoals op de foto gaan met krokodillen of knutselen met mandarijnen. Kom dit weekend gezellig naar het foodtruckdorp voor Madurodam!

Zaterdag is er weer een Biologische braderie in Kijkduin. Ideaal om je koelkast weer te vullen met eerlijke en gezonde producten. Maar deze braderie heeft meer te bieden; vers gerookte vis, lokale honing, natuurlijke zeep, schapenvachten en alles wat je nodig hebt voor een ecologische tuin. Ideaal voor cadeautjes en duurzame producten. Van 11:00 tot 17:00 uur op de boulevard van Kijkduin.

Het Food Film Festival is een reizend festival dat deze zaterdag neerstrijkt in Den Haag. Omdat het thema deze week Vis is zal het plaatsvinden in de Kantine Visafslag (dezelfde plek als waar Zeevlam zit). Het festival presenteert een avondvullend programma met food, film en talks. Vanwege het thema van deze week zullen er documentaires te zien zijn over de visserij, gastronomie en voedselverspilling. Daarnaast kan je ook workshops volgen waar je bijvoorbeeld leert waar je op moet letten bij het kopen van vis of hoe je vis schoonmaakt. Je kan zelfs een kijkje nemen op een vissersboot met een echte visser, dus zorg dat je aankomende zaterdag een kijkje neemt in Scheveningen. Je kan je kaarten hier kopen.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porcelein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!