Gems

Weekend Tips 4, 5 & 6 December
Weekend Tips 4, 5 & 6 December
3 jaar ago

Weekend Tips 4, 5 & 6 December

Het heerlijk avondje is gekomen! Dit weekend tijd voor het Sinterklaasfeest, thuis en/of in de stad… Deze tijd van het jaar is het altijd heerlijk knus en gezellig in het centrum en er is genoeg te doen. Ik ben erg benieuwd wat je van plan bent en hoor het graag via Facebook! Voor nu, kijk wat er allemaal te doen is dit weekend en maak je keuze…

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Een paar weken geleden is de schaatsbaan in Scheveningen voor het Kurhaus weer open gegaan. Verbeter dit weekend je techniek op de 600m2 grote baan en/of geniet van een lekkere warme chocomelk of glühwein in de buurt van de baan. Een bezoek aan de schaatsbaan is ook goed te combineren met een bezoek aan de Pier of bioscoop en is dus eventueel ook een ideaal uitje met je mini. De baan is open tot en met 17 januari 2016. Vandaag is ook de 30 meter lange ijsglijbaan open gegaan. Hier kan je vanaf het bovendek van de Pier naar beneden glijden tot en met 10 januari!

Op vrijdag is de allerlaatste editie van Dansvoer van dit jaar bij Aloha Bar. Nog een laatste keer dit jaar worden de koptelefoons erbij gepakt voor een silent disco avond waar je op drie verschillende kanalen naar muziek kan luisteren! Kijk voor meer informatie op deze Facebook Eventpagina.

Op zaterdag neemt Bites & Stories je mee op een culinaire wandeling door Den Haag genaamd: Sweets & Sinterwhat?! Dit wordt een culinaire wandeling die zich focust op het beste element van het Sinterklaasfeest, namelijk de zoetigheid en andere lekkernijen! Daarnaast leer je natuurlijk meer over het kinderfeest, dus ook erg leuk om met buitenlandse vrienden te doen.

Voor iedereen die van cabaret houdt is er deze zaterdag de Cabaretpoel – vier keer leuk in Theater PePijn in Den Haag. De cabaretpoel is een initiatief om opkomend cabarettalent een podium te geven om zich aan het grote publiek te presenteren. Verwacht dus finalisten en prijswinnaars van verschillende cabaretfestivals te zien! Kaarten zijn vanaf €11,50 te koop via de website van het theater.

Zaterdag zal er weer een Oogstmarkt worden georganiseerd in Rotterdam met regionale- en seizoensproducten. Deze markt heeft een goede sfeer met muziek, een terras en heerlijk vers eten. Ik vind het altijd leuk om de gepassioneerde verhalen van de verkopers te horen over hun producten. Het is dus tijd om je koelkast weer te vullen met liefdevol eten! De locatie is Noordplein in Rotterdam, van 10:00 tot 17:00 uur.

Heb je de gerenoveerde Pier in Scheveningen al bewonderd? Zo niet, pak dan dit weekend je kans wanneer er ook een Salt Market georganiseerd wordt, zoals aanstaande zondag. Er zullen kraampjes zijn met creatieve spulletjes en muziek van Espresso Records die ook vinyl verkopen. En je mini’s kunnen zich naar hartenlust vermaken want ook voor hen is er genoeg te doen. Lekker om te combineren met een herfstwandeling over het strand.

Sinterklaas gaat natuurlijk ook na zijn bezoek aan Nederland uiteindelijk weer terug naar Spanje. Zondag kun je met de hele familie naar FC Walhalla in Rotterdam komen om de Sint en zijn Pieten uit te zwaaien als ze weer richting Spanje reizen. Het Sinterklaas Uitzwaai Ontbijt begint om 10:00 uur en kaarten zijn via de website verkrijgbaar. Dit is de laatste kans op een meet & greet met de Sint voor dit jaar!

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederlandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porselein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!