Gems

Weekend Tips 6, 7 & 8 November
Weekend Tips 6, 7 & 8 November
3 jaar ago

Weekend Tips 6, 7 & 8 November

Het weekend is alweer lekker dichtbij en het is tijd om weer even lekker te relaxen na een week hard werken. Ga je dit weekend al de stad in voor je Sinterklaasinkopen? Zorg dan dat je ook even leuke nieuwe spots bekijkt in Den Haag of lekkere producten haalt op de markt in Rotterdam! Ik ben benieuwd naar wat jullie van plan zijn, dus laat het even weten via Facebook. Veel plezier!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Op deze blog gaat het niet vaak over grote ketens, maar in deze Weekend Guide maak ik een uitzondering. In dit mooie gebouw in Den Haag heeft 125 jaar lang Maison de Bonneterie haar spullen verkocht, maar zij moesten het pand deze zomer verlaten. Deze week is de nieuwe winkel in dit pand geopend, namelijk een Flagshipstore van de H&M. Dit weekend is dus een goed moment om deze nieuwe shop te bezoeken terwijl je misschien ook al bezig bent met andere inkopen zoals voor Sinterklaas!

Dan is er dit weekend nog meer te beleven op shoppinggebied in Den Haag, want deze week heeft de grote opening plaatsgevonden van de nieuwe conceptstore COLLECTIV. Maar na een mooi feestje is het nu een gave plek om kleding, leuke meubels, handgemaakte sieraden of lampen te kopen en je kan er ook een lekker kopje koffie drinken! COLLECTIV. zit aan de Prinsestraat 5A in Den Haag en is zeker een bezoekje waard dit weekend. Er zit dit weekend trouwens ook tal van andere winkels in het Hofkwartier die leuke aanbiedingen en kortingen hebben vanwege de Overstock Dagen.

Dit weekend is in Rotterdam ook het Geen Daden Maar Woorden Festival waar je kunt genieten van allerlei vormen van woordkunstenaars. Van dichters en singer-songwriters tot boekverfilmingen en theateracts. Het festival vindt dit jaar plaats aan het Deliplein op Katendrecht op verschillende locaties aan dat plein zoals de Ouwe Hoer, Walhalla, Kopi Soesoe, de Kaapse Brouwers en Verhalenhuis Belvedere. Nog niet overtuigd? Check dan even deze 10 redenen om naar dit festival te gaan van Uitagenda Rotterdam.

Op zaterdag is er ook voor alle muziekliefhebbers weer genoeg te beleven in Rotterdam met de Sena Grote Prijs van Rotterdam in LantarenVenster. Dit is een grote wedstrijd voor Rotterdamse muzikale acts die hun muziek serieus nemen en zich graag verder hierin willen ontwikkelen. Verwacht dus veel talent! Als je graag het muzikale potentieel van Rotterdam wilt zien dan is dit een uitgelezen kans. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €10.

Zaterdag zal er weer een Oogstmarkt worden georganiseerd in Rotterdam met regionale- en seizoensproducten. Deze markt heeft een goede sfeer met muziek, een terras en heerlijk vers eten. Ik vind het altijd leuk om de gepassioneerde verhalen van de verkopers te horen over hun producten. Het is dus tijd om je koelkast weer te vullen met liefdevol eten! De locatie is Noordplein in Rotterdam, van 10:00 tot 17:00 uur.

November is de maand van de onderwereld en op zondag heb je de kans om op excursie te gaan met een aantal ondergrondspecialisten van de Gemeente Rotterdam. Zij begeleiden je op een rondwandeling door het centrum van de stad en laten je zien wat je eigenlijk zelf nooit ziet. Metrobuizen, funderingen, kabels, leidingen en archeologische vondsten het zit allemaal in de onderwereld van Rotterdam! De rondleiding start om 10:00 uur en is rond 11:30 uur afgerond. Aanmelden kan hier.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Nog maar 10 weken en het is kerst en bij het Gemeentemuseum in Den Haag kan je nu de ideale inspiratie opdoen voor een mooie gedekte tafel! Tijdens het dineren wordt je niet alleen via je smaakpapillen verleid, ook de presentatie van de borden en een mooi gedekte tafel is van belang. Deze tentoonstelling laat vier eeuwen tafelcultuur zien van de Nederandse elite. Denk aan schitterend kristal, zilverwerk, tafellinnen en porcelein. Ben jij al klaar voor knusse winteravonden met mooi gedekte tafels?!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Het Tijdelijke Modemuseum opende een tentoonstelling in het Nieuwe Instituut die zich focust op de structuren en strategieën van de mode. Inclusief een selectie van hedendaagse mode en een geschiedenis van Nederlandse mode. Waar zijn de ontwerpers vandaag de dag mee bezig? Welke vraagstukken beïnvloeden de mode? En boven alles, wat is de rol van de consument in het mondiale mode systeem? Deze tentoonstelling geeft je een bijzondere kijk in de wereld van de mode.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!