Gems

Weekend Tips 9, 10 & 11 Oktober
Weekend Tips 9, 10 & 11 Oktober
49 jaar ago

Weekend Tips 9, 10 & 11 Oktober

Na een drukke werkweek is het gelukkig alweer bijna tijd voor weekend! :-) Tijd om te relaxen en te genieten van een van de gave events die op het programma staan voor komend weekend. Laat even weten via Facebook waar je van plan bent naartoe te gaan. Have fun!

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag nieuwe Weekend Tips in je inbox. Zo mis je nooit meer een leuk evenement of nieuwe hotspot in Rotterdam of Den Haag!

Te doen in Rotterdam en Den Haag

Iedereen is welkom bij VISSCH dit weekend! Dit culinaire film festival vindt plaats in Scheveningen. Je krijgt de kans om heerlijke vis uit de Noordzee te proeven en samen met een goed glas wijn of een lokaal biertje zal je hier goed verwend worden! Er is ook muziek en entree is gratis. Bekijk ook de Facebook pagina voor meer informatie of bekijk de foto’s van vorig jaar.

Van Donderdag tot Zondag kan je naar het Architectuur Film Festival Rotterdam. Het wordt alweer voor de achtste keer georganiseerd en er zijn dit jaar meer dan honderd documentaires, films, korte films en verschillende debatten, seminars en lezingen die focussen op Rotterdam en de toekomst van ruimtelijke ontwikkeling. Sommige films focussen zich op de laatste trends in film en architectuur terwijl andere een kritische blik geven. Centraal thema dit jaar is “Global Home”. Voor meer informatie bekijkt u het schema. Kaarten zijn vanaf €9,50 te koop bij LantarenVenster.

Afgelopen Woensdag is het Indian Film Festival in Den Haag van start gegaan. Acht dagen lang kan je jezelf onderdompelen in Indiase films en cultuur. Het festival is een platform voor nieuw talent en gevestigde namen. Voor alle leeftijden is er wat te beleven! Bekijk hier het programma en kies welke films jij zou willen zien tot en met volgende week woensdag.

Deze Vrijdag en Zaterdag vindt het International Comedy Festival Rotterdam plaats op de Wilhelminapier en op Katendrecht in Rotterdam. Op vijf verschillende locaties kan je een idee krijgen van de huidige staat van de stand-up comedy en laat je jezelf entertainen door al het talent dat aanwezig is. Onder de comedians zijn een aantal grote namen zoals Arie Koomen en Howard Komproe (met zijn ensamble van Padoem Pats)! Bekijk het programma en koop hier je kaarten.

Vanaf Zaterdag gaat de Japanse Tuin weer open in Den Haag voor korte tijd, namelijk tot 25 oktober. De tuin is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Lees meer over de Japanse Tuin in deze blogpost en volgens mij wordt zondag een mooie dag om de tuin bijvoorbeeld een bezoek te brengen.

Museumtips voor Rotterdam en Den Haag

Hou jij ook zo van street art? De grootse tentoonstelling rondom het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring in de Kunsthal in Rotterdam is er een die je niet mag missen. Keith Haring, protégé van Andy Warhol, werd geïnspireerd door graffiti, strips, muziek, dans en zowel de ‘hoge’ kunst als de ‘populaire’ cultuur . Hoewel Haring veel werd bekritiseerd om de commercialisering van zijn eigen werken op T-shirts, badges of stickers is een integraal onderdeel van zijn filosofie “Kunst is er voor iedereen” heeft dit ook bijgedragen aan de bekendheid van zijn werk.

Het Museum Rotterdam heeft een buitengewone tentoonstelling: De Aanval – Mei 1940, Vijf dagen strijd om Rotterdam. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nazi Duitsland Nederland binnenviel. Van 10 tot en met 14 mei 1940 was Rotterdam het toneel van gevechten om de controle van de stad en haar strategische bruggen. Een ongelofelijk verhaal dat uiteindelijk leidde tot het vernietigende bombardement van de binnenstad door de Luftwaffe. Deze memorabele dagen komen weer tot leven in de voormalige RDM Onderzeebootloods bij Heijplaat. De blogpost over deze tentoonstelling en de boottocht er naartoe staat online en ik kan een bezoek van harte aanraden!

Bezoek de Ode aan de Nederlandse Mode tentoonstelling in het Gemeentemuseum in Den Haag. Beroemde namen als Viktor & Rolf, Iris van Herpen en Jan Taminiau hebben ons land duidelijk op de kaart gezet als eigenzinnig modeland. De modetentoonstelling toont meer dan honderd creaties uit de Nederlandse modegeschiedenis vanaf 1900. Mis niet de duizelingwekkende blauwe jurk van Jan Taminiau die Koningin Maxima droeg bij de kroning van Koning Willem-Alexander.

Wil je meer tips voor Rotterdam of Den Haag?

 

Femke Administrator

Leave a comment

Blijf op de hoogte van aankomende events en activiteiten in Rotterdam en Den Haag door je in te schrijven voor de wekelijkse nieuwsbrief!